به گزارش آسمان اقتصادآنلاین ،بگذرد، باز در بازار ارز، طلا، مسکن، خودرو و دیگر بازارهای سرمایهای دچار مشکلات وافری نظیر مشکلات امروز خواهیم بود.
تا زمانی که این پایه مالیاتی را نپذیریم، حتی اگر بازارساز روزی ۱۰ میلیارد دلار در بازار حواله ارز تزریق کند باز هم نرخ ارز بالا میرود، چون نرخ ارز با تقاضای سوداگری در حال افزایش است.
البته تاکید میشود این گفته بدان معنا نیست که همیشه و همواره ریشه رشد نرخ ارز، تقاضای سوداگری ست، خیر. عوامل مختلفی دارد اما یکی از اصلیترین عوامل همین است.
بررسی بازار در سنوات اخیر نشان میدهد یکی مهمترین علل افزایش نرخ ارز، انتظارات تورمی است و راهکار مقابله با این انتظارات، فقط همان مالیات بر عایدی سرمایه است، قطعا «کنترل نهادینه نرخ ارز با غیر از این ابزار امکانپذیر نیست».
فقیرتر شدن مردم از خلق پول و اضافهبرداشت بانکها
ناترازی و اضافهبرداشت بانکها یکی از عوال اصلی ایجاد این حجم بزرگ نقدینگی است، نقدینگی که مثل سیلاب اگر وارد هر بازاری شود، ان بازار را تخریب میکند.
بانکهای ناتراز و ناسالم، از دلایل ایجاد نقدینگیهای زیاد هستند، اگر این بانکها که حدود 3 الی 4 بانک است، تعیینتکلیف نشوند، (انحلال یا ساماندهی) قطعا پایههای اقتصاد کشور را مثل موریانه میخورند و روزی میرسد که اقتصاد ما از محل همین بانکهای ناسالم با مشکلات خیلی جدیتر مواجه میشود.
امروز همین افزایش قیمت ارز هم بهواسطه عملکرد بانکهای ناسالم و به دنبال آن رشد نقدینگی و هجوم این نقدینگی با بازار ارز است. ارزی که در 8 ماه اخیر با سیاست تثبیت نرخ، اقتصاد کشور را هم آرام و مطمئن کرده بود.
منیع : فارس