به گزارش آسمان اقتصادآنلاین، طوفان الاقصی چگونه ستون فقرات اقتصاد اسرائیل را شکست
صادرات بخش فناوری رژیم صهیونیستی به عنوان ستون فقرات اقتصاد این رژیم در نتیجه موج تحریم اقتصادی از سوی جهانیان و جنگ غزه روند کاهشی خود را ادامه میدهد.
گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس: بر اساس دادههای اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی که امروز سه شنبه منتشر شد، صادرات بخش فناوری در سرزمینهای اشغالی در سه ماهه آخر ماه گذشته با آغاز عملیات طوفان الاقصی توسط مقاومت فلسطین به 4.1 میلیارد شکل (1.1 میلیارد دلار) رسید و 7.8 درصد کاهش یافت.
به گزارش رسانههای عبری زبان، علیرغم کاهش صادرات بخش فناوری رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ علیه نوار غزه، حدود 77 درصد از صادرات این رژیم در دوره فوق الذکر را به خود اختصاص داده است.
میانگین حقوقها در بخش فناوری پیشرفته رژیم صهیونیستی در نوامبر گذشته( آبان ماه) از 29 هزار شکل (8000 دلار) فراتر رفته بود، در حالی که در سال گذشته تقریباً 10 درصد افزایش یافت.
طبق گزارش روزنامه یدیعوت آحارونوت، بخش فناوری رژیم صهیونیستی حدود 195 هزار نفر از جمعیت قریب به 10 میلیونی این رژیم را استخدام کرده که 10.4 درصد از کل کارگران اسرائیلی را تشکیل میدهند و این بخش از نظر اشتغال سریعترین بخش در حال رشد در اسرائیل است.
تشدید بیکاری در اسرائیل
بیش از 230 هزار نفر در اسرائیل از آغاز جنگ غزه در 7 اکتبر برای دریافت مزایای بیکاری درخواست دادهاند و 150 هزار و 604 اسرائیلی مجبور شدهاند به مرخصی بدون حقوق بروند در حالی که این شرکتها برای مقابله با پیامدهای اقتصادی جنگ تقلا میکنند.
بر اساس دادههای سازمان نوآوری اسرائیل، بخش فناوری پیشرفته رژیم صهیونیستی 18.1 درصد از تولید ناخالص داخلی این رژیم در سال 2022 را تشکیل می داد تا به بزرگترین عنصر تاثیرگذار در میزان تولید ناخالص داخلی اسرائیل تبدیل شود و تولید این بخش در همان سال از 126 میلیارد شکل (34.15 میلیارد دلار) در سال 2012 به 290 میلیارد شکل (78.6 میلیارد دلار) رسید و دو برابر شد.
بر اساس این دادهها، صادرات بخش فناوری پیشرفته رژیم صهیونیستی 48.3 درصد از کل صادرات اسرائیل در سال 2022 را به ارزش 71 میلیارد دلار تشکیل میداد که رشد 107 درصدی نسبت به سال 2012 داشته است.
احمد البهنسی، کارشناس امور اسرائیل در گفتوگو با الجزیره تاکید کرد که کاهش صادرات بخش فناوری رژیم صهیونیستی متاثر از عوامل متعددی است که از جمله آن فراخوان تعداد زیادی از کارگران این بخش به جنگ به عنوان سرباز ذخیره است و دیگر اینکه کابینه اسرائیل در نتیجه افزایش هزینههای جنگ عزه در پرداخت غرامت مناسب به کارگران این بخش تعلل میکند.
وی تاکید کرد: تحرک جهانی تحریم محصولات رژیم صهیونیستی در نتیجه جرایم رژیم اشغالگر در نوار غزه از جمله دلایل کاهش صادرات این رژیم بوده است.
البهنسی گفت انتظار میرود با به تعویق افتادن حمایتهای کابینه نتانیاهو از بخش فناوری رژیم صهیونیستی صادرات این رژیم در بخش فناوری هم به روند کاهشی خود ادامه دارد به خصوص که کشورهای عربی که روابط خود را با تلآویو عادی کرده بودند به سرمایهگذاریهای بیشتر در بخش سرمایهگذاری صهیونیستها چشم دوخته بودند اما این امید آنها با جنگ رنگ باخته است.
منبع : خبرگزاری فارس