تشدید فشار هزینه‌های جنگ غزه بر گُرده صهیونیست‌ها

تاریخ و ساعت انتشار : سه شنبه 8 اسفند 1402 02:43
تشدید فشار هزینه‌های جنگ غزه بر گُرده صهیونیست‌ها
فایننشال تایمز گزارش داد که رژیم صهیونیستی برای تامین هزینه‌های سرسام آور جنگ غزه قرار است امسال 60 میلیارد دلار بیشتر وام بگیرد و ضمن توقف استخدام‌های دولتی مالیات‌ها را بیشتر کند.

 به گزارش  آسمان  اقتصادآنلاین  ، گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس: بر اساس آنچه روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز به نقل از الی روتنبرگ، حسابدار کل وزارت دارایی رژیم صهیونیستی نوشت، با مضاعف شدن هزینه‌های جنگ غزه اسرائیل در نظر دارد در سال جاری میلادی 60 میلیارد دلار وام بگیرد، استخدام‌های دولتی را متوقف کند و مالیات‌ها را بیشتر کند.

این روزنامه تاکید کرد که جنگ اسرائیل در نوار غزه که وارد پنجمین ماه خود شده است، خسارات زیادی به اقتصاد این رژیم وارد کرده که در سه ماهه آخر سال 2023 به طور سالانه حدود 20 درصد کاهش و انقباض یافته است.

فایننشال تایمز نوشت: اقتصاد اسرائیل با فراخوان بی سابقه 300 هزار نیروی ذخیره در کنار 200 هزار سرباز نظامی و آوارگی ده‌ها هزرار شهرک‌نشین صهیونیست از مرزهای شمالی و جنوبی و کاهش هزینه‌های مصرف کننده در این رژیم و ممانعت از ورود قریب به 150 هزار کارگر فلسطینی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی آسیب جدی دیده است.

این روزنامه به نقل از روتنبرگ نوشت که عامل اصلی بازگرداندن سلامت اقتصاد اسرائیل، ترخیص سربازان ذخیره است در حالی که حدود یک پنجم از کسانی که فراخوانده شدند، هنوز در حال جنگ هستند (یعنی حدود 60 هزار نفر) و انتظار می‌رود این تعداد تا پایان ماه مارس به 30 تا 40 هزار نفر کاهش یابد. روتنبرگ گفت که این سناریو همان چیزی است که بودجه اسرائیل بر اساس آن تنظیم شده است.

هزینه حضور امنیتی اسرائیل در غزه پس از جنگ

به گزارش فایننشال تایمز با این حال، کابینه نتانیاهو تهدید کرده که حمله خود را به رفح در جنوب نوار غزه که بیش از یک میلیون نفر از خانه‌های خود در نوار غزه به آنجا آواره شده‌اند، گسترش خواهد داد، علیرغم هشدارهای بین المللی مبنی بر اینکه حمله به چنین منطقه پرجمعیتی ویرانگر خواهد بود.

این روزنامه اذعان کرده که حملات اسرائیل به شهادت بیش از 30 هزار فلسطینی منجر شده که بیشترشان زن و کودک هستند و مناطق وسیعی از نوار غزه را ویران کرده است و بیش از 85 درصد از جمعیت 2.2 میلیون نفری این منطقه مجبور به ترک خانه‌های خود شدند.

به نوشته فایننشال تایمز علیرغم ترخیص هزاران سرباز ذخیره، اسرائیل اعلام کرده که انتظار دارد در آینده‌ای قابل پیش بینی حضور امنیتی خود را در نوار غزه حفظ کند، دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز جمعه گذشته طرحی را برای پس از جنگ غزه ارائه کرد که تصریح می کند اسرائیل یک منطقه بزرگ در نوار غزه را به عنوان حصار امنیتی در کنترل خود نگاه خواهد داشت. 

منبع : فارس 

شبکه های مجازی:

  • جدیدترین ها
  • پربازدید ها
آرشیو مطالب