به گزارش آسمان اقتصاد، حدود 8000 تشکل کشاورزی در کشور وجود دارد که ظرفیت بزرگی است و اگر به خوبی مدیریت شود میتواند انقلاب بزرگی را در زمینه امنیت غذایی، اشتغال، خودکفایی محصولات کشاورزی و ارتقای شاخصهای اقتصادی و سلامت در جامعه ایفا کند.
در 55 سالی که از عمر این تشکلها در کشور میگذرد، فراز و نشیبهای فراوانی رخ داده و بخش کشاورزی آنطور که باید از ظرفیتهای این تشکلها منتفع نشده است.
برای نخستین بار در دولت سیزدهم، اعتباری به سازمان تعاون روستایی داده شده است که تشکلها را برای ایفای نقش در بازار محصولات کشاورزی به کار بگیرد؛ به تازگی سازمان تعاون روستایی که مدیریت 8000 تشکلها در اختیار دارد، برنامه توسعه پایدار را در روستاها اجرا میکند و معتقد است شاکله توسعه پایدار، افزایش تولیدات کشاورزی و توجه به بازار محصولات کشاورزی است.
غلامرضا هادربادی، عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی در این خصوص گفت: اگر دولت بخواهد از ظرفیتهای تشکلها در راستای توسعه روستاها و ارتقای کشاورزی استفاده کند باید حمایتهای خود را بیشتر کند به آنها اعتماد کند و وظایفی را که طی سالهای گذشته از این سازمان گرفته اند که اتفاقا عامل ارتباط دوسویه آنها با کشاورزان بود برگردانده شود.
عضو هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی همچنین از واگذاری صفر تا 100 خرید تضمینی گندم 6 استان به سازمان تعاون روستایی خبر داد و گفت: این میتواند کمک بزرگی به فرایند خرید از کشاورزان باشد.
وی همچنین از تدوین سند 5 ساله تحول سازمان تعاون روستایی خبر داد که از نظر او میتواند به بهره گیری از ظرفیت تشکلهای کشاورزی و افزایش ضریب امنیت غذایی در کشور و خودکفایی محصولات اساسی موثر باشد.